Malzemeler
3 yumurta (oda sıcaklığında olacak)
1 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
350 gr çilek
Üzeri için
Pudra şekeri
Arzuya göre çilek reçeli
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker bir kaba alınır mikserle 3-4 dakika yumurta köpürüp kabarana kadar çırpılır
Yumurta ve yoğurt eklenir 1 dakika daha çırpılır mikser kaldırılır
Bundan sonra spatula ile karıştıracağız
Un,kabartma tozu ve vanilya elekten geçirilir sıvı karığıma eklenir
Hindistan cevizide ilave edilir ve spatula ile alttan üste doğru nazikçe karıştırılır
22 cm çapında kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir ve hamur boşaltılır
Hamurun üzerine doğranmış çilekler serpilir,önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir
Keke bir kürdan batırın kürdan temiz çıkrsa kek pimiştir fırından alın
Pişen kek soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir ve çilek reçeli serpiştirilir
Ben reçel kullanmadım
Keki fırına verdikten sonra ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın yoksa kekiniz çöker
0 yorum:
Yorum Gönder