Malzemeler
150 gr kıyma
1 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz,karabiber,pul biber,kimyon
Sıvı yağ
Milföy yaprağı
Üzeri için
Yumurta sarısı
Haşhaş
Hazırlanışı
Patlıcan alaca soyulur minik küp küp doğranıp kızartılır
Tavaya sıvı yağ alınır küçük küçük doğranmış soğan ilave edilir hafif kavrulur
Üzerine kıyma ve doğranmış sarımsak eklenir birlikte kavrulur
Domatesin kabukları soyulur minik küp halinde doğranır
Kavrulan kıymaya domates eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir
En son baharatlar ve kıran patlıcanlar eklenir 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alınır
Milföyün biri alınır ortaya gelmiyecek şekilde yanlardan 5 çentik atılır
Ortasına iç harçtan konur ve bir sağdan bir soldan olacak şekilde sarılır
Hazırlanan börekler yağlanmış fırın tepsisine alınır
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve haşhaş serpilir
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder