Kısır Tarifi, Kısır Nasıl Yapılır

Malzemeler
 1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet salatalık
3 dal yeşil soğan
 Yarım demet maydanoz
Tuz,karabiber,kırmızı biber,kimyon,nane
1 adet limon
Nar ekşisi
Zeytin yağı
Hazırlanışı
Bulgur derin bir kaba alınır üzerine sıcak ilave edilir üzeri kapatılır 10 dakika bekletilir
Doğranmış kuru soğan tavaya alınır üzerine zeytin yağ ilave edilir kavrulur
Üzerine salçalar ilave edilir 1-2 dakika daha kavrulur baharatlarda eklenir karıştırılır ocaktan alınır
Islatılan bulgur karıştırarak havalandırılır üzerine salçalı sos ve ezilmiş sarımsak eklenir bulgura iyice yedirilir
Bu esnada ister kaşıkla iyice karıştırın isterseniz elinizle biraz yoğurun
Küçük doğranmış salatalık,ince kıyılmış yeşil soğan,maydanoz,limon suyu ve nar ekşisi ilave edilir
Güzelce karıştırarak servis edilir
Kısırı fazla hazırlamak isterseniz bulgur ve suyu bire bir oranda arttırabilirsiniz.

Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder