Muzlu ve Çikolatalı Pankek Tarifi, Muzlu ve Çikolatalı Pankek Nasıl Yapılır

Malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Üzeri için
2 det muz
Damla çikolata
Bal
Hazırlanışı
Yumurta ve pudra şekeri çırpılır
Süt,sıvı yağ ve tuz ilave edilir karıştırılır
Un ve kabartma tozu karıştırılır ve sıvı karışıma ilave edilir pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır
Teflon tavaya çok az sıvı yağ konur ısıtılır bir kepçe kadar sıvı karışımdan dökülür eşit şekilde dağıtılır.
Üzerine dilimlenmiş muz ve damla çikolata konur
Kısık ateşte üzeri göz göz olanca diğer tarafı çevrilir ve pişirilir
Pişen pankek üzerine bal dökülerek servis edilir
Pişen pankeki tavadan alınca tavanızı muttaka bir peçete ile silin eriyen çikolata
tavada kalacağı için bir sonraki pankeki pişirken hoş bir görüntü olmaz
Pişen pankeki hemen servis edin bekledikçe muzlar kararma yapacaktır
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder