Malzemeler
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
2 Türk kahve fincanı pudra şekeri
Yarım su bardağı file badem
1 çay kaşığı silme karbonat
1 yumurta akı
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un
Üzeri için
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Öncelikle yağsız olarak unu teflon tavada pembeleşene kadar kavurup soğutun
File bademde tavada hafif kavrulur soğutulur
Hamur yoğurma kabına margarin,sıvı yağ ve pudra şekeri alınır iyice karıştırılır
Kavrulan badem,karbonat ve vanilya eklenir karıştırılır
Kavrulan un elekten geçirilir ve azar azar karışıma eklenerek kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Benim kurabiyeye 3 bardak un tam geldi
Unu kontrollü dökün birden boşaltmayın fazla gelebilir
Eğer un az gelecek olursa normal undan ilave edebilirsiniz
Hamuru üç parçaya bölün ve yağlı kağıt üzerinde elinizle bastırarak açın
Yarım ay şeklinde kalıpla veya çay bardağı ile daire kesin tekrar ay şekli verecek şekilde
kesin fırın tepsisine alın
Hamur kırılgan olduğu için biraz zorluyor ama dediğim gibi yağlı kağıt üzerinde daha kolay kalkıyor
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirin
Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin
0 yorum:
Yorum Gönder