Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı erimiş margarin
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
Kreması için
1 litre süt
7 çorba kaşığı irmik
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için
1 paket çikolatalı sos
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle kabarana kadar çırpılır
Erimiş margarin ve süt ilave edip ve karıştırılır
Un,kabartma tozu,vanilya ve kakao eleyerek sıvı karışıma ilave edilip karıştırılır
Yağlanmış dikdörtgen borcama karışım boşaltılır önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir
Krema için
Süt,şeker ve irmik tencereye alınır kaynayana kadar karıştırarak pişirilir
Krema kaynamaya başladığında ocaktan alınır hindistan cevizini eklenir karıştırılır
Soğuyan kekin üzerine kremayı eşit şekilde döküp soğumaya bırakılır
4-5 saat keki dinlendirmenizi tavsiye ederim
Çikolata sosu tarif göre hazırlayıp soğutun
Dilimlenmiş keki servis tabağına alalım üzerine çikolatalı sosdan gezdirip servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder