Krema Tatlı Çörek Tarifi, Krema Tatlı Çörek Nasıl Yapılır


Malzemeler
100 gr erimiş margarin
100 gr pudra şekeri
2 adet yumurta
 1 su bardağından  bir parmak eksik süt
1 paket maya
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin
500 ml süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
50 gr margarin
Hamurun üzerine serpmek için
Damla çikolata
Üzeri için
2 yumurta sarısı
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Kreması için margarin ve vanilya hariç diğer malzemeler tencereye alınır koyulaşıp
 kaynayana kadar karıştırarak pişirilir
Ocaktan alınan kremanın içine margarin ve vanilya eklenir mikserle 1-2 dakika çırpılır soğumaya bırakılır
Hamur için
Ilık süt ve maya hamur yoğurma kabına alınır karıştırılır
Ardından pudra şekeri,erimiş margarin ve yumurta eklenir ve iyice karıştırılır.
Kabartma tozu,vanilya ve azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri örtülür ılık ortamda 40-45 dakika mayalandırılır.
Mayalanan hamur 1/2 cm arası dikdörtgen açılır
Soğuyan muhallebi mikserle 1 dakika daha çırpılır ve açılan hamurun üzerine sürülür
Muhallebinin üzerine damla çikolata serpilir rulo sarılır
Hamurun kolay dilimlenmesi için buzdolabında biraz bekletin
Sonra hamuru 2 cm kalınlığında dilimlenir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir 
üzerine yumurta sarısı sürülür 15 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir
Fırından çıkan çörekler ılınınca üzerine pudra şekeri elenir
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder