Malzemeler
Haşlanmış patates
Haşlanmış havuç
Beyaz lahana
Ceviz (iri kırılmış)
Haşlanmış yumurta
Sosu için
İnce kıyılmış dereotu
Katı yoğurt
Mayonez
Sarımsak
Tuz
Limon suyu
Hazırlanışı
Lahana ince kıyılır üzerine tuz serpilip hafif ovulur ve suyu sıkılır
Haşlanmış patates ve havuç ayrı rendelenir
Haşlanan yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı rendelenir
Sosu için ince kıyılmış dereotu,ezilmiş sarımsak,mayonez,yoğurt ve mayonez karıştırılır
Servis tabağına kelepçeli kalıbın çemberi yerleştirilir tabana bolca ceviz yayılır
Üzerine rendelenmiş patates konur ve kaşıkla bastırarak yerleştirilir
Patatesin üzerine 2-3 kaşık sostan dökülür yayılır
Rendelenen havuç patatesin üzerine yayılır kaşıkla bastırılır ve üzerine sostan yayılır
Havucun üzerine suyu sıkılmış lahana yerleştirilir kalan sos dökülür
Rendelenmiş yumurta sarısı ve akı salatanın üzerine yayılır
Salatanın üzerine bolca ceviz serpilir buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder