Sebzeli Hamur Kızartması Tarifi, Sebzeli Hamur Kızartması Nasıl Yapılır


Malzemeler
1 paket ınstant maya
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı çörek otu
1 çay bardağı yoğurt
Tuz,un
Kızartmak için
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Maya hamur yoğurma kabına alınır çok az ılık su eklenir ve maya eritilir
Üzerine yoğurt ve çörek otu eklenir karıştırılır.
Küçük doğranmış biberler,tuz ve un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Hazırlanan hamur ılık ortamda mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere hazırlanır ve ortası parmakla delinir
unlu zemine alınır beş dakika daha mayalanmaya bırakılır
Sonra hamur alınır ortasından biraz esnetilerek halkalar büyütülür kızgın yağda kızartılır.
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder