Peynirli Açma Pizza Tarifi, Peynirli Açma Pizza Nasıl Yapılır


Malzemeler
4 su bardağı un
1 paket ınstant maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
Ara kat için
2 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri için
50 gr kaşar rendesi
150 gr beyaz peynir
Domates,yeşil biber
Üzeri için
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Un hamur yoğurma kabına alınır ortası açılır ılık süt ve maya eklenir karıştırılır.
Üzerine sıvı yağ,yumurta,tuz,şeker ve ılık su eklenerek kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur hazırlanır yarım saat mayalandırılır.
Mayalanan hamur bezelere bölünür
Bezelerin üzerine birer çay kaşığı yumuşak tereyağ konur ve ince açılır
Açılan hamur rulo sarılır hamurun bir ucundan kıvırıp yuvarlak hale getirilir.
Kenarlar yüksek kalacak şekilde ortası çukurlaştırılır fırın tepsisine alınır
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Tabana rendelenmiş beyaz peynir üzerine kaşar rendesi ve dilimlenmiş
domates ve yeşil biber yerleştirilir 15 dakika tepsi mayası yapılır.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında açma pizzalar pişirilir
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder