Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
190 gr oda sıcaklığıda margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un
Bir fiska tuz
Muhallebisi için
2 paket vanilyalı puding
750 mı süt
4 çorba kaşığı haşhaş
Hazırlanışı
Bir kaba oda sıcaklığıda yumuşamış margarin,şeker ve yumurta alınır iyice karıştırılır.
Tuz,kabartma tozu,vanilya ve azar azar un ilave edilir hamur hazırlanır.
Unu kontrollü ekleyin un az gelirse ilave edin kıvamı ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında olacak
Hazırlanan hamurun 4'1 parçası ayrılır dondurucuya kaldırılır
Hamuru yağlanmış büyük kelepçeli kalıba hamurun kenarları yükselterek yerleştirilir
Bir tencereye puding,haşhaş ve süt alınır koylaşana kadar pişirilir 5 dakika soğutulur
Hazırlanan puding kalıpdaki hamurun üzerine dökülür yayılır
Pudingin üzerine dondurucaki hamur rendelenir
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder