Krem Şantili Poğaça Tarifi, Krem Şantili Poğaça Nasıl Yapılır


Malzemeler
 250 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 poşet krem şanti

 1 paket ınstant maya
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı süt
Aldığı kadar un,tuz

İç harç için
 Beyaz peynir
Hazırlanışı
 Margarin,yumurta ve krem şanti bir kaba alınır ve iyice karıştırılır.
Ardından ılık süt,maya,kabartma tozu ve tuz ilave edilir karıştırılır.
Karışıma azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır üzeri kapatılır ılık ortamda mayalandırılır.
Mayalanan hamur tekrar yoğrulur bezelere bölünür.
Hazırlanan hamur açılır ortasına peynir konur ve istenilen şekilde kapatılır yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür 20 dakika daha tepsi mayası yapılır önceden ısıtılmış fırında fırında poğaçalar pişirilir


Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder