Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı şalgam suyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kutu konserve mısır
8-10 tane kornişon turşu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 adet yeşil soğan (beyaz kısmı kullanmayın)
1 tane nar
Tuz,limon
Hazırlanışı
Pirinç bir kaba alınır üzerine tuz ve sıcak su eklenir 20 dakika ıslatılır
Pilav tenceresine sıvı yağ alınır iyice yıkanan pirinç eklenir ve pirinç şeffaflaşana kadar kavrulur.
Kavrulan pirincin üzerine şalgam suyu ve tuz ilave edilir karıştırılırkısık ateşde
pilav pişmeye bırakılır.
Pilav piştikten sora dinlendirilir.Sonra içine ince kıyılmış yeşillikler
mısır,doğranmış kornişon ve limon suyu eklenir karıştırılır servis yapılır
0 yorum:
Yorum Gönder