Islak Kek Tarifi, Islak Kek Nasıl Yapılır

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su barağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı vişne suyu
Hazırlanışı
Süt,şeker,sıvıyağ ve kakao bir kaba alınır şeker eriyene kadar mikserle çırpılır ve 1 su bardağı ayrılır.
Yumurtalar ayrı bir kaba kırılır mikserle 2-3 dakika çırpılır
Yumurtanın üzerine sıvı karışım eklenir un,kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır.
Yağlanmış fırın kabına karışım boşaltılır önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kek pişirilir.
Kek pişince fırından alınır dilimlenir üzerine 1 su bardağı vişne suyu kaşıkla gezdirilir
 5 dakika bekletilir.
Sonra ayrılan sos kaşıkla kekin üzerine gezdirilir.
Bir gece dolapta bekletirseniz daha lezzetli olur
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder