Malzemeler
500 gr kıyma
Karabiber,tuz
İç Harç İçin
2 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz,karabiber
Kaşar rendesi
Sosu İçin
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
1 defne yaprağı
Sıvı yağ,tuz
Su
Hazırlanışı
Kıyma,tuz ve karabiber bir kaba alınır iyice yoğurulur bir kenarda bekletilir
Tavaya sıvı yağ alınır üzerine ince doğranmış soğan eklenir kavrulur
Haşlanmış patates rendelenir kavrulan soğana eklenir ve kavurmaya devam edilir
1-2 dakika kavurduktan sonra tuz,karabiber ve ince kıyılmış maydanoz eklenir ocaktan alınır.
Hazırlanan köfteden yumurtadan biraz büyük toplar yapılır.
Bir buzdolabı poşeti ortada ayrılır su ile hafif nemlendirilir
Hazırlana kıyma topunun birisi poşetin üzerine konur üzerine poşetin diğer tarafı kapatılır
pirzola döveceği ile veya elinizle vurarak inceltilir.
Köfte kalın olmayacak çok incede olmasın pişerken çatlar.
Açılan köftenin ortasına iç harç konur üzerine bir tutam kaşar rendesi eklenir
poşetin bir ucu kaldırarak köftenin üzerine kapatılır çiğ börek şekli verilir
parmak ucu ile kenarları iyice kapatılır yağlanmış fırın kabına yerleştirilir.
Hazırlana köftelerin üzerine sıvı yağ sürülür 200 dereceli fırında pişirilir.
Sosu için
Sıvı yağ tavaya alınır un eklenir biraz kavrulur
Sonra salça eklenir karıştırılır üzerine soğuk su ilave edilir defne yaprağı,tuz ve karabiber eklenir
koyulaşana kadar pişirilir ocaktan alınır
Pişen köfteler servis tabağına alınır üzerine hazırlanan sosdan gezdirilir servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder