Malzemeler
7 adet incir
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Muhallabisi için
1 litre süt
2 çorba kaşığı nişasta(tepeleme dolu)
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet krem şanti
Sosu için
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı neskafe
1 çorba kaşığı şeker
Yapılışı
İncirler yıkanır üzerine çıkacak kadar su eklenir 5 dakika bekletilir.
Daha sonra incirler küp küp doğranır
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır 3_4 dakika çırpılır incir ve ceviz ilave edilir karıştırılır daha sonra un ve kabartma tozunu ilave edir mikserle iyice çırpılır
Yağlanmış fırın kabını hamur boşaltılır önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kek pişirilir.
Muhallebi için
Süt,nişasta,un,limon kabuğu rendesi ve şeker tencereye alınır iyice çırpılır ve ocağa alıp koyulaşana kadar karıştırılır ve ocaktan alınır mikserle 2_3 dakika çırpılır
Muhallebi ılık hale gelince içine toz şanti ilave edilir 2 dakika daha çırpılır.
Kek fırından çıkınca su,şeker ve kahve karıştırılır kaşıkla kekin üzerine gezdirilir.Kekin üzerine muhallebi dökülür bol ceviz serpip dolapta 4 saat dinlendirip servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder