Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır


Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tutam dereotu
Tuz,un
İç malzemesi
Margarin
Peynir
Yapılışı
Sütü ılıtıp karıştırma kabına alalım mayayı ilave edip eritelim.
Ardından sıvıyağ,yumurta,mahlep,şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Dereotunu ince kıyıp karışıma ekliyelim azar azar un ilave ederek hamurumuzu hazırlıyalım.(Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak).Hazırlanan hamuru ılık ortamda yarım saat mayalandıralım.
Hamurdan parça koparalım ve biraz açalım üzerine margarin sürelim ve peyniri koyup kapatalım yağlanmış tepsiye dizelim birazda tepsi mayası yapalım üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında poğaçaları pişirelim.
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder