Patlıcanlı Milföy Tarifi, Patlıcanlı Milföy Nasıl Yapılır

Milföy ile eşsiz bir lezzet sizlerle. Patlıcanlı milföy nasıl yapılır öğrenmek ister misiniz. Patlıcanlı Milföy tarifi sizlerle

Malzemeler
1 paket milföy
1 adet büyük patlıcan
2 adet küçük domates
Sıvıyağ
Tuz
5-6 sap maydanoz
7 adet çekirdekleri ayıklanmış siyah zeytin
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri İçin
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı

1-Patlıcan ve domatesin kabuklarını soyup tavla zarı iriliğinde doğranır.
Tavaya sıvıyağı alınır doğranmış patlıcan ve domatesi ilave edilir. Kısık ateşte patlıcanlar
Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu da ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakılır.
2-Maydanoz ve zeytin ince doğranıp patlıcana ilave edilir. Beyaz peynir ve pul biberi de ilave edip harmanlanır.
3-Bir adet milföy hamuruna hazırlanan içten bir miktar konur çaprazlama iki ucu ortada birleştirilir.
Malzeme bitene dek bu işlem tekrarlanır. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış
Orta ısılı fırında milföyler kabarıp kızarana kadar pişirilir.
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder