Kerebiç Tarifi, Kerebiç Nasıl Yapılır

Kerebiç kurabiyesi yapmak isteyenlere Kerebiç kurabiyesiz tarifi.

Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Malzemesi
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri İçin
1 su bardağı toz şeker

Tarifi

  • Karıştırma kabına margarin, pudra şekeri, sıvıyağ ve yumurta alınıp karıştırılır.
  • Un, kabartmatozu ve vanilya eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılıp 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan yumurta iriliğinde parça alıp yuvarlanıp baş parmak ile ortası oyulur. İç malzemeden bir tatlı kaşığı konulup üstten büzerek kapatılır. (içli köfte şeklinde) 
  • Hazırlanan kurabiyeler toz şekere bulanıp hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kurabiyeler pişirilir üzeri kızarmadan fırından çıkartılır.



Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder