Gelin Topuzu Tarifi, Gelin Topuzu Nasıl Yapılır

Sütlü tatlıların vazgeçilmezi olan Gelin Topuzu tarifi sizlerle. 

Malzemeler
2 çay bardağı un(ajdar bardak)
1 paket margarin
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım damla sakızı
Hindistan cevizi
Fındık
Tarçın

Hazırlanışı

  • Margarin tencereye alınır eritilir un ve şeker ilave edilir 5 dakika kısık ateşte kavrulur
  • Süt ve damla sakızı ilave edilir sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alınır hiç karıştırmadan soğumaya bırakılır.
  • Muhallebi iyice soğuduktan sonra eliniz hafif ıslatılır bir parça muhallebiden
  • alınır ve yuvarlalanır bol hindistan cevizine bulanır.
  • Hazırlanan gelin topuzları servis tabağına alınır üzerine biraz
  • tarçın serpilir fındık batırılır dolapta 3-4 saat dinlendirilir servis yapılır.
afiyet olsun.
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder