Malzemeler
2 çay bardağı un(ajdar bardak)
1 paket margarin
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım damla sakızı
Hindistan cevizi
Fındık
Tarçın
Hazırlanışı
- Margarin tencereye alınır eritilir un ve şeker ilave edilir 5 dakika kısık ateşte kavrulur
- Süt ve damla sakızı ilave edilir sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alınır hiç karıştırmadan soğumaya bırakılır.
- Muhallebi iyice soğuduktan sonra eliniz hafif ıslatılır bir parça muhallebiden
- alınır ve yuvarlalanır bol hindistan cevizine bulanır.
- Hazırlanan gelin topuzları servis tabağına alınır üzerine biraz
- tarçın serpilir fındık batırılır dolapta 3-4 saat dinlendirilir servis yapılır.
afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder