Malzemeler
- 4 subardağı un
- 1 paket maya
- Tuz
- Ilıksu
İç Harç
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet haşlanmış patates
- 250 gr kıyma
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Sıvıyağ
Üzerine Sürmek İçin
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
- Unu, maya ve tuzu karıştırma kabına alınır ve aldığı kadar su ilave edilip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlanıp mayalanmaya bırakılır.Tavaya sıvı yağ alınır soğan ve kıyma ilave edilip birlikte kavrulur.
- Rendelenmiş patates ilave edilip 2 dakika daha kavrulur.Ardından ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar ilave edilip ocaktan alınır.
- Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parça kopartılıp elinizi sıvı yağa batırarak elde biraz açılır. Hazırlanan iç harçtan bolca koyup poğaça şeklinde kapatılıp yağlanmış tepsiye dizilir.
- Bütün malzemeler bu şekilde bitirilir. Bir kabın içinde yumurta, yoğurt ve sıvı yağı alıp iyice çırpıp böreklerin üzerine sürülür.
- Üzerine haşhaş veya susam serpip yarım saat tepsi mayası yapılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder