Katmer Poğaça Tarifi, Katmer Poğaça Nasıl Yapılır

Katmer Poğaça nasıl yapılır diye soranlara Katmer Poğaça tarifi.
Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su

Arasına Sürmek İçin
100 gr eritilmiş margarin

İçi İçin
Kaşar rendesi

Tarifi
Yoğurma kabına unu alıp ortası açılır mayayı ilave edip ılık su ile maya eritilir. Sıvı yağ , yoğurt, yumurta ve tuz ilave edilip karıştırılır. Ilık su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamur yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamur yarım santim inceliğinde açılır.Üzerine eritilmiş margarin sürülüp rulo sarılır. Buzdolabında 20 dakika bekletilir içindeki margarini donması için. Dolaptan alınan hamur üç parmak eninde dilimlenir. Kesilen yerler üste gelecek şekilde biraz açılıp içine kaşar rendesi konularak kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında poğaçalar pişirilir.Poğaçanın içine tulum peyniri de çok yakışıyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder