Malzemeler
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Tuz,un
Yapılışı
Karıştırma kabına yumurta alınır ve çırpılır süt, sıvı yağ ve tuz eklenir karıştırılır.
İnce kıyılmış pırasa,soğan,dereotu ve maydanoz ilave edilir.
Rendelenmiş havuç ve beyaz peynir eklenir ve iyice karıştırılır.
Kabartma tozu ve azar azar un eklenir boza kıvamında bir hamur hazırlanır.
Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder