Akıtma Tarifi, Akıtma Nasıl Yapılır


Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket ınstant maya
3 su bardağı un
1 su bardağı peynir rendesi
1 tatlı kaşığı şeker
Maydanoz
Tuz
Hazırlanışı
Ilık süt ve maya karıştırma kabına alınır ve maya eritilir.
Ardından sıvıyağ,tuz,şeker ve un eklenip mikserle çırpılır.
İnce kıyılmış maydanoz ve peynirde eklenip karıştırılır.
Hazırlanan hamurun üzeri kapatılıp 15 dakika mayalandırılır.
Teflon tava hafif yağlanır ve hamurdan bir kepce dökülüp arkalı önlü pişirilir.
Bütün hamur bu şekilde hazırlanır
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder