Malzemeler
1,5 paket petibör bisküvi
2 paket kremşanti
2 su bardağı süt
2 adet muz
1 çorba kaşığı neskafe
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı ceviz veya fındık
Üzeri için
Çikolata sos(arzuya göre)
Yapılışı
Süt karıştırma kabına alınır neskafe ve kremşanti eklenir mikserle çırpılır.
Hazırlanan kremşantiye iri kırılmış bisküvi,damla çikolata ve ceviz ilave edilip karıştırılır.
Kalıbın içine streç film yayılır hazırlanan karışımın yarısı koyulur ve kaşıkla bastırarak yerleştirilir.
Üzerine muz yerleştirilir ve kalan bisküvili karışım eklenir ve üzeri düzeltilir.
Dipfirizde 4-5 saat bekletilir servisten 5 dakika önce çıkartılır.
Üzerine çikolatalı sos dökülerek servis yapılır.
Ben çikolata sosu hazır kullandım
0 yorum:
Yorum Gönder