Patates Püreli Patlıcan Dolması Tarifi, Patates Püreli Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır

Malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
2 adet patates
1tutam maydanoz
3-4 adet domates
2 diş sarmısak
Süt,kaşar redesi
1 çorba kaşığı tereyağ
Sıvıyağ,tuz

 Yapılışı
Patlıcanlar uzun şerit halinde dilimlenir ve sızartılır.
Püreyi hazırlamak için patates haşlanır ve ezilir üzerine tereyağı eklenerek karıştırılır.
Ardından tuz ve süt ilave edilir hafif yumuşak kıvamda olacak püremiz.
Soğanlar küp şeklinde doğranır ve tavaya alınır sıvıyağ ilave edilir ve soğan kavrulur.
Ocaktan alınca ince kıyılmış maydanoz eklenir tuzuda ayarlanır ve bir kenarda bekletilir.
Kızaran patlıcanların uçları birleştilir ve kürdan ile tutturulur tabanada bir parça patlıcan konur
fırın kabına yerleştirilir.
Hazırlanan patlıcanın içine patates püresi ile yarıya kadar doldurulur.
Patates püresinin üzerine kavrulan soğan paylaştırılır.


Sosu için domates rendelenir sarımsak ince kıyılır yada ezilerek tavaya alınır sıvıyağ eklenir sos kaynayıp
hafif koyulaşınca çok az sıcak su ilave edilir tuzuda eklendikten sonra ocaktan alınır.
Hazır olan sos patlıcanlara eklenir.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 15 dakika fırınlanır sürenin sonunda dolmalar fırından alınır
üzerene kaşar rendesi konur ve kaşar eriyene kadar fırında tutulur



Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder