Malzemeler
9 yaprak baklavalık yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Yufkanın biri tezgaha serilir üzerine sıvı yağ gezdirilir
2.yufka ilk yufkanın üzerine serilir sıvı yağ gezdirilir
3. yufka ikinci yufkanın üzerine serilir üzerine tahin gezdirilir şeker ve ceviz serpilir
Yufka dar ucundan sıkı rulo sarılır ve dilimlenir yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir
Fırından çıkan tahinliler ılınınca üzerine pudra şekeri serpilir
Not:Tahinli rulolar çabuk kızarıyor fırında fazla tutmayın çok çıtır olurlar:))
Ben fırında unuttum fazla kızardılar:)
0 yorum:
Yorum Gönder