Çikolatalı Tatlı Poğaça Tarifi, Çikolatalı Tatlı Poğaça Nasıl Yapılır


Malzemeler
80 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 türk kahve fincanı dolusu ılık süt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paket instant maya
Un
İç malzeme için
Nutella
Üzeri için 
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt ve maya alınır karıştırarak eritilir
Oda ısısında yumuşamış margarin,pudra şekeri ve yumurta ilave edilir karıştırılır
Yağın tamamen ezilip dağılmasına dikkat edin çok iri parçalar halinde kalmasın
Sıvı karışıma azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında 
pürüzsüz bir hamur hazırlanır
Hamurun üzeri kapatılır ılık ortamda 40-45 dakika mayalandırılır
Mayalanan hamur 5 mm kalınlığında açılır 12 eşit üçgene kesilir
Üçgenin tam ortasından küçük bir çentik atılır 1 çay kaşığı nutella konur rulo sarılır
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir üzerine yumurta sarısı sürülür 20 dakika tepsi mayası yapılır
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder