Malzemeler
21 adet baklavalık yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
İç malzeme için
Beyaz peynir
Maydanoz
Hazırlanışı
Erimiş tereyağ ve sıvı yağ karıştırılır
Yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine yağlı karışımdan hafif sürülür
2.yufka ilk yufkanın üzerine serilir ve yine hafif yağlanır
3. ve son yufka ikinci yufkanın üzerine serilir peynirli harç yufkanın üzerine serpilir
Yufkanın dar tarafından sıkı olacak şekilde rulo sarılır 4 eşit parçaya kesilir yağlanmış tepsiye yerleştirilir
Yani her rulo 3 yufkadan oluşacak
Hazırlanan böreğin üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında börekler kızartılır
Pişen börekler sıcak servis edilir
Not:Yufkaları yağlarken çok fazla yağ sürmeyin börekler pişerken fazla yağı tepsiye salıyor
Birde börekler yağlı olunca ağır oluyor
0 yorum:
Yorum Gönder