Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı su
1 paket ınstant maya
2 çorba kaşığı şeker
Tuz,un
İç harç için
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ince kırılmış ceviz
Hazırlanışı
Ilık süt ve maya bir kaba alınır karıştırılır
Su,sıvıyağ,şeker,tuz ve azar azar un ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamur ılık ortamda 40-45 dakika mayalandırılır
Mayalanan hamur iki eşit parçaya bölünür unlu zeminde merdane ile açılır.
Kasede haşhaş,sıvıyağ ve ceviz karıştırılır iki kaşık ayrılır
Haşhaşlı karışım hamurun üzerine yayılır ve rulo sarılır 3 parmak eninde dilimlenir
Hazırlanan dilimler yağlanmış borcama kesilen yerler üste gelecek şekilde dip dibe hafif ralıklı dizilir
Diğer hamurada aynı işlem uygulanır ayrılan haşhaşlı karışım hamurun üzerine sürülür.
Yarım saat tepsi mayası yapılır.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Fırından çıkan çöreğin üzerine hafif su sepelenir ve tamiz bir bezle örtülür 15 dakika dinlendirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder