Malzemeler
1 adet küçük karnabaharın yarısı
1 su bardağı börülce
4-5 adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet kırmızı biber
1 küçük konserve mısır
5-6 tane kornişon turşu
Zeytin yağ
Limon
Tuz
Hazırlanışı
Börülceyi geceden ıslatın ertesi sabah suyunu süzün ve temiz su koyarak yumuşayana kadar haşlayın
Karnabahar küçük çiçeklere ayrılır haşlama suyuna
yarım limon ve tuz eklenir hafif dişe
gelecek şekilde haşlanır(çok haşlamayın salatanın içinde dağılır)
(limonlu suda haşlamamızın sebebi karnabahar haşlanırken kararmaması ve rengi açılması için)
Sosu için limon suyu,tuz ve zeytin yağı bir kasenin içinde karıştırılır
Haşlanmış suyu süzülmüş karnabahar ve börülce bir kaba alınır üzerin
limonlu sos dökülür ve yarım saat sos'da bekletilir.
Yeşil soğan,maydanoz,kırmızı biber ve kornişon doğranır karabahara ilave edilir
Mısırda eklenerek harmanlanır 10 dakika dolapta bekletilir ve servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder