Malzemeler
1 kilo hamsi
2 orta boy kuru soğan
2 adet domates
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Zeytin yağ
Tuz,karabiber
Hazırlanışı
Hamsiler temizlenir kılçıkları alınır yıkanır ve suyu süzdürülür
Suyunu süzen hamsi tuz ve karabiber eklenir ve harmanlanır
Fırın tepsisi yağlanır soğan ince ince piyaz şeklinde doğranır ve yarısı tepsiye yayılır
Üzerine hamsiler hafif birbiri üzerine gelecek şekilde dizilir
Balıkların üzerine piyaz doğranan soğan ince dilimlenmiş domates ve limon dizilir
En üstü ince kıyılmış maydanoz ve hafif tuz serpilir ve biraz zeytin yağ gezdirilir.
Üzeri alüminyum folyoyla kapatılan balık önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında balık ve sebzeler pişene kadar tutulur.
0 yorum:
Yorum Gönder