Şeftalili Kek Tarifi, Şeftalili Kek Nasıl Yapılır


Malzemeler
3 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 orta boy şeftali
2 çorba kaşığı şeker
Hazırlanışı
Kelepçeli kalıbın tabanı yağlı kağıt ile kaplanır ve kalıbın kenarı margarinle yağlanır
Yağlı kağıdın üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpilir soyulup dilimlenen şeftaliler dizilir
Yumurta ve şeker bir kaba alınır köpürene kadar çırpılır
Süt ve sıvı yağ ilave edilir karıştırılır
Un,kabartma tozu ve vanilya elenir ve sıvı karışıma eklenip karıştırılır
Hazırlanan karışım şeftalinin üzerine dökülür önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir
Kek fırından çıktıktan 4-5 dakika sonra ters çevrilir ve yağlı kağıt dikkatlice kaldırılır
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder