Malzemeler
10 kg domates
1 kg yeşil biber (acı ve tatlı karışık kullandım)
1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Bir tencereye su konulur kaynatılır
Domateslerin altına çapraz çizik atıp kaynayan suya atılır 30 saniye bekletip soğuk suya alınır
Soğuk sudan çıkan domateslerin kabuklarını kolayca soyuluyor
Geniş bir tencereye sıvı yağı alınır küçük doğranmış biberler eklenir ve kavrulur
Küp küp doğranmış domatesler ilave edilir ve karıştırılır
Arada karıştırarak 25-30 dakika pişirilir
Hazırlanan menemenler bir kepçeyle kavanoza doldurulur yeni alınan kapakla sıkıca kapatılır
bir bezin üzerine ters çevrilir.
Bir gece bu şekilde bekletilir ertesi gün kapaklar kontrol edilir
Kapakların oltası içine çökmüşse kapak tutmuş demektir
Serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırılır.
0 yorum:
Yorum Gönder