Malzemeler
500 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
6-7 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
Sıvıyağ,tu,karabiber
Püresi için
4 adet orta boy patates
1 adet havuç
Süt
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Hazırlanışı
Et ve sıvıyağ düdüklü tencereye alınır etler saldığı suyu çekene kadar kavrulur.
Suyunu çeken ete doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilir ve kavrulur.
Salça,defne yaprağı,tuz ve karabiber eklenir karıştırılır.
Üzerine kaynar su eklenir düdüklünün kapağı kapatılır ve 20-25 dakika
kısık ateşte pişirilir.
Etler suyunu çekmiş ve koyu sos kalmış olmalı
Püre için
Patates ve havuç haşlanır patates ezici ile iyice ezilir.
Tencere ocağa alınır püreye teyağ ve tuz eklenir karıştırarak eritilir.
Azar azar süt ilave ederek istenilen kıvamda püre hazırlanır
(Ben yarım bardak süt kullandım yeterli oldu)
Hazırlana püre servis tabağına alınır üzerine üzerine et konarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder