Malzemeler
3 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
6 çorba kaşığı irmik
6 çorba kaşığı şeker
Sütlü kısım için
1 litre süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Portakallı bölümü için
Portakal suyu,irmik,şeker ve portakal kabuğu rendesi tencereye alınır sürekli karıştırarak pişirilir.
Kaynayıp koyulaşınca ocaktan alınır.
Kalıp sudan geçirilir ve hazırlana portakallı tatlı kalıba boşaltılır.
Sütlü kısım için
Süt,şeker ve irmik tencereye alınır kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirilir.Kaynamaya başlayınca ocaktan alınır ve vanilya ileve edilir iyice karıştırılır.
Hazırlanan sütlü irmik helvası portakallı tatlının üzerine boşaltılır.Tatlı soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır 3-4 saat dolapta bekletilir.
İyice soğuyan tatlı kalıptan düz bir tabağa ters çevrilir servis edilir.
AFİYET OLSUN:)
0 yorum:
Yorum Gönder