Malzemeler
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
100 gr beyaz peynir
Maydanoz,tuz
Hazırlanışı
Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır.
Bir kaba peynir alınır ve ezilir, ince kıyılmış maydanoz ve yumurtanın akı peynire eklenir karıştırılır.
Süt ve sıvıyağ bir kaba alınır tuz ilave edilir karıştırılır.
Yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine süt ve sıvıyağ karışımından biraz sürülür.
İkinci yufkada birinci yufkanın üzerine serilir süt ve sıvıyağ karışımından sürülür.
Üçüncü yufkada ikinci yufkanın üzerine serilir ve sıvı karışımdan yufkanın üzerine sürülür.
Yufkaları,karşılıklı ortada birleşecek şekilde kapatılır üzerine yine sıvı karışımdan sürülür.
Kare şeklini alan yufkanın ortasına peynirli harç yayılır.
Köşeleri,zarf şeklinde ortada birleşecek şekilde kapatılır.
Börek katlana yerlerden kesilir (zarf şeklinde birleşen yerden)
Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır.
Bir kaba peynir alınır ve ezilir, ince kıyılmış maydanoz ve yumurtanın akı peynire eklenir karıştırılır.
Süt ve sıvıyağ bir kaba alınır tuz ilave edilir karıştırılır.
Yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine süt ve sıvıyağ karışımından biraz sürülür.
İkinci yufkada birinci yufkanın üzerine serilir süt ve sıvıyağ karışımından sürülür.
Üçüncü yufkada ikinci yufkanın üzerine serilir ve sıvı karışımdan yufkanın üzerine sürülür.
Yufkaları,karşılıklı ortada birleşecek şekilde kapatılır üzerine yine sıvı karışımdan sürülür.
Kare şeklini alan yufkanın ortasına peynirli harç yayılır.
Köşeleri,zarf şeklinde ortada birleşecek şekilde kapatılır.
Börek katlana yerlerden kesilir (zarf şeklinde birleşen yerden)
Börekler yağlanmış fırın tepsisine alınır üzerine yumurta sarısı sürülür önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
AFİYET OLSUN:)
0 yorum:
Yorum Gönder