Malzemeler
Yarım paket eritilmiş margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 paket ınstant maya
1 yemek kaşığı şeker
Tuz,un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam
İç Malzemesi
İç Malzemesi
iiiKaşar,sucuk,beyaz peynir arzuya göre
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ılık süt,su ve maya alınır karıştırılır.
Eritilmiş margarin,yumurta,tuz,şeker ve azar azar un ilave edere ele yapışmayacak
kıvamda yumuşak bir hamur hazırlanır.
Hamurun üzeri kapatılır ılık ortamda yarım saat mayalandırılır.
Sürenin sonunda hamurdan limon büyüklüğünda beze yapılır elle biraz açılır ortasına istenilen iç malzeme konur iki ucu birleştirilir birleşen yer alta gelecek şekilde
aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirilir.
Poğaçalar hazırlandıktan sonta 20 dakika tepsi mayası yapılır.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve bolca susam serpilir.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder