Damla Sakız Aromalı Sütlaç Tarifi, Damla Sakız Aromalı Sütlaç Nasıl Yapılır


Malzemeler
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 paket damla sakız aromalı vanilya
Hazırlanışı
Pirinç yıkanır tencereye alınır üzerine 2 su bardağı su eklenir ve suyunu çekene kadar haşlanır
Haşlanan pirincin üzerine süt eklenir ve kaynamaya bırakılır
Nişasta bir kaba alınır üzerine az miktarda soğuk su ilave edilerek açılır
Kaynayan süte ilave edilir şekerde eklenir ve karıştırılır.
Biriki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır vanilya eklenir ve kaselere paylaştırılır
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder