Malzemeler
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 kutu krema
1 paket ınstant maya
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta(Sarısı üzeri için)
3 yemek kaşığı şeker
Tuz,un
İç Harç İçin
Peynir
Maydanoz
Hazırlanışı
Ilık süt hamur yoğurma kabına alınır maya ilave edilir ve karıştırılır
Ardından yumurtaların akı,sıvıyağ,krema,tuz,şeker ilave edilir ve malzemelerin iyice karışması sağlanır.
Sıvı malzemeye kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında
hamur hazırlanır.
Hamurun üzeri kapatılır ve ılık ortamda yarım saat mayalandırılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılır ve biraz açılır
Ortasına iç harç konur iki yanlardan çentik atılır bir birinin içinden
karşılıklı uçlar geçirilir.
Hazırlanan poğaçalar fırın tepsisine dizilir 15 dakika tepsi mayası yapılır.
Sürenin sonunda poğaçaların üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder