5 orta boy patates
2 orta boy havuç
Tuz,karabiber
Limon,pulbiber
Zeytinyağ,maydanoz
1çorba kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
Yoğurt
Hazırlanışı
Patates haşlandıktan sonra rendelenir üzerine tuz,karabiber,limon suyu,pulbiber ve zeytinyağ
ilave edilir karıştırılır.
Havuçlar rendelenir tavaya alınır üzerine iki kaşık zeytinyağ ilave edilir kısa bir süre sotelenir
ocaktan alınan havuç patatese eklenir ve karıştırılır.
Maydanoz ince kıyılır küçük kalıpların tabanına maydanoz konur üzerine
patates salatası eklenir kaşıkla hafif bastırılır şekil alıp kalıptan kolay
çıkması için bir süre dolapta tutulur
Sarımsak ezilir üzerine yoğurt ve mayonez eklenir ve karıştırılır.
Servis tabağına salatalar alınır üzerine birer kaşık hazırlanan yoğurt konur ve servis yapılır
0 yorum:
Yorum Gönder