3 yumurta
125gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı susam
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kalıp için
Margarin
Susam
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yumuşak margarin ve şeker alınır iyice karıştırılır
Ardından yumurtalar ilave edilir margarin tamamen dağılana kadar çırpılır.
Süt,tahin,ceviz ve susam eklenir ve birlikte çırpılır.
Un,kabartma tozu ve vanilyada ilave edilir ve karıştırılır.
Kek kalıbı yumuşak margarin ile yağlanır bolca susam serpilir ve kek hamuru
kalıba boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kek pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder