Malzemeler
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı zeytinyağ
1 paket ınstant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Ilık su
Üzeri için
Kaşar
Sucuk
Domates
4 edet yumurta
Tereyağ
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına un alınır ortasına maya,süt,sıvıyağ,tuz,şeker eklenir ve karıştırılır
Azar azar ılık su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.
Ilık ortamda yarım saat hamur mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur 8-9 bezeye ayrılır bezeler merdane ile yarım santim kalınlığında açılır
Sucuk ve domates ince dilimlenir
Açılan hamurun üzerine sıra ile sucuk dizilir sucuğun üzerine domates dilimleri
sıralanır en üste kaşar rendesi serpilir
Hamurun kenar kısımları harcın üzerine doğru kapatılır ve uç kısımları birleştirilir
Yumurtalar bir kabın içine kırılır ve iyice çırpılır fırın tepsisine konulan pidelerin ortasına
kaşık ile yumurtadan biraz dökülür.
Pidelerin kenerlarınada yumurta sürülür önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pideler pişirilir.
Pide fırından çıkınca tereyağ ile yağlanır
0 yorum:
Yorum Gönder