Malzemeler
300 gr kıyma
5 adet patates
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
Tuz,kekik,karabiber,kırmızı biber
Sosu İçin
3 yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kaşar rendesi
Muskat
Hazırlanışı
Patatesler küp küp doğranır kızartılıp fırın kabına alınır.
Tavaya doğranmış soğan alınır biraz sıvıyağ eklenir ve biraz kavrulur
Daha sonra kıyma ilave edilir soğan ile birlikte kavrurmaya devam edilir.
Ardından salça ve baharatlar eklenir ve ocaktan alınır.
Kızartılan papatesin üzerine kıymalı harç yayılır
Sosu için
Yumurta,un ve yoğurt bir kabın için alınır ve iyice çırpılır biraz muskat rendelenir
Hazırlanan sos kıymalı harcın üzerine gezdirilir kaşar rendesi sosun üzerine serpilir.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kaşareriyip kızarana kadar fırınlanır.
Not: Muskat fazla konursa acı bir tat verir az eklemek gerekir.
Beşamel sosda muskatı kullanmanızı tavsiye ederin harika bir aroma veriyor
Yumurta,un ve yoğurt bir kabın için alınır ve iyice çırpılır biraz muskat rendelenir
Hazırlanan sos kıymalı harcın üzerine gezdirilir kaşar rendesi sosun üzerine serpilir.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında kaşareriyip kızarana kadar fırınlanır.
Not: Muskat fazla konursa acı bir tat verir az eklemek gerekir.
Beşamel sosda muskatı kullanmanızı tavsiye ederin harika bir aroma veriyor
0 yorum:
Yorum Gönder