Malzemeler
2 adet yumurta akı
1 tüm yumurta
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket ınstant maya
Aldığı kadar un
2 paket patates püresi
Püreyi hazırlamak için süt
Üzeri için
Yumurta sarısı
İç malzeme için
Peynir
Hazırlanışı
Patates püresini üzerindeki tarife göre sütle hazırlanır hafif soğuması sağlanır
Un hariç diğer malzemeler hamur yoğurma kabına alınır karıştırılır üzerine püre eklenir malzemelerin tamamen birbirine karışması sağlanır.
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır yarım saat mayalandırılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır istenilen şekil verilir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür 20 dakika tepsi mayası yapılır önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.
Ben bir kısmını sade bir kısmını peynirli yaptım.
0 yorum:
Yorum Gönder