Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
Karabiber,nane,tuz,kimyon
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Sosu için
3 diş sarımsak
Zeytin yağ
1 çorba kaşığı biber ve domates salçası
Tuz,nar ekşisi
Hazırlanışı
Köftelik bulgur ve irmik bir kaba alınır üzerine sıcak su eklenir üzeri kapatılır 5 dakika bulgurun şişmesi için beklenir
Salçalar,yumurta,un ve baharatlar eklenir eliniz ıslatarak yoğrulur.Bulgur iyice yumuşayıp macun kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edilir.
Hazırlana köfteden misket büyüklüğünde parça alınır yuvarlanır işaret parmağıyla hafifcE ortasına bastırılır
Kaynamış suda hazırlana köfteler 4-5 dakika haşlanır suyu süzülür
Tavaya doğranmış sarımsak ve zeytinyağ alınır hafif sarımsaklar sotelenir.
Üzerine salçalar alınır 1-2 dakika salça kavrulır üzerine haşlanan köftenin suyundan eklenir su miktarı sosun kıvamı boza kıvamından birazdaha sulu olacak kadar konur.
Sosa haşlanan köfteler venar ekşisi eklenir ocak kısılır köfteler harmanlanır.Köfteler sosu cekince ocakdan alınır
2 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
Karabiber,nane,tuz,kimyon
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Sosu için
3 diş sarımsak
Zeytin yağ
1 çorba kaşığı biber ve domates salçası
Tuz,nar ekşisi
Hazırlanışı
Köftelik bulgur ve irmik bir kaba alınır üzerine sıcak su eklenir üzeri kapatılır 5 dakika bulgurun şişmesi için beklenir
Salçalar,yumurta,un ve baharatlar eklenir eliniz ıslatarak yoğrulur.Bulgur iyice yumuşayıp macun kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edilir.
Hazırlana köfteden misket büyüklüğünde parça alınır yuvarlanır işaret parmağıyla hafifcE ortasına bastırılır
Kaynamış suda hazırlana köfteler 4-5 dakika haşlanır suyu süzülür
Tavaya doğranmış sarımsak ve zeytinyağ alınır hafif sarımsaklar sotelenir.
Üzerine salçalar alınır 1-2 dakika salça kavrulır üzerine haşlanan köftenin suyundan eklenir su miktarı sosun kıvamı boza kıvamından birazdaha sulu olacak kadar konur.
Sosa haşlanan köfteler venar ekşisi eklenir ocak kısılır köfteler harmanlanır.Köfteler sosu cekince ocakdan alınır
0 yorum:
Yorum Gönder