Elmalı Rulo Pasta Tarifi, Elmalı Rulo Pasta Nasıl Yapılır


Kek için
4  yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç malzeme için

7 adet orta boy elma 
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağına iri ceviz
Üzeri İçin 
Bal,hindistan cevizi
Hazırlanışı
Elmalar rendelenir ve şekerle birlikte tavada kavrulur ceviz ve tarçın
ilave edilir karıştırılır ocakdan alınır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elmalı karışım dökülür eşit şekilde yayılır.

Kek için
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır süt,un,kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır.
Hazırlanan kek hamuru eşit şekilde elmalı harcın üzerine dökülür önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kekin üzeri fazla kızarmadan pişirilir.

Fırından çıkan kek 2-3 dakika bekletilir üzerine yağlı kağıt kapatılır ve dikkatlice tepsi ters çevrilir(elmalı kısın üste gelecek şekilde)
Elmalı harcın üzerinden yağlı kağıt dikkatlice kaldırılır.

Altdaki yağlı kağıt yardımı ile kek sıkıca rulo sarılır ve 1 saat bu şekilde bekletilir.

Sonra yağlı kağıt içinden kek çıkartılır.
Bal tavada eritilir ve kekin üzerine sürülür balı üzerine hindistan cevizi serpilir.

Bal yerine marmelat sürebilirsiniz veya sadece pudra şekeri serpebilirsiniz.
Not:ölçüler büyük fırın tepsisi için
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

1 yorum: