Kek için
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç malzeme için
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç malzeme için
7 adet orta boy elma
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağına iri ceviz
Üzeri İçin
Bal,hindistan cevizi
Hazırlanışı
Elmalar rendelenir ve şekerle birlikte tavada kavrulur ceviz ve tarçın
ilave edilir karıştırılır ocakdan alınır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elmalı karışım dökülür eşit şekilde yayılır.
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır süt,un,kabartma tozu ve vanilya eklenir karıştırılır.
Hazırlanan kek hamuru eşit şekilde elmalı harcın üzerine dökülür önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kekin üzeri fazla kızarmadan pişirilir.
Hazırlanan kek hamuru eşit şekilde elmalı harcın üzerine dökülür önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kekin üzeri fazla kızarmadan pişirilir.
Fırından çıkan kek 2-3 dakika bekletilir üzerine yağlı kağıt kapatılır ve dikkatlice tepsi ters çevrilir(elmalı kısın üste gelecek şekilde)
Elmalı harcın üzerinden yağlı kağıt dikkatlice kaldırılır.
Sonra yağlı kağıt içinden kek çıkartılır.
Bal tavada eritilir ve kekin üzerine sürülür balı üzerine hindistan cevizi serpilir.
Not:ölçüler büyük fırın tepsisi için
yiyen herkes bayılıyor.tam tarif için teşekkürler.
YanıtlaSil