Malzemeler
3,5 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
125 gr yumuşak margarin
1 adet yumurta
1 paket ınstant maya
Tuz,Su
İç harç için
Krem peynir
Tulum peynir
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Tulum peynir
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Üzeri için
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Un hamur yoğurma kabına alınır maya ve ılık süt ellenir karıştırılır yumuşak margarin,tuz yumurta ve biraz su eklenir ve iyice karıştırılır.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.Su eklerken dikkat edin su çok az ekleniyor
Hazırlanan hamurun üzeri örtülür yarım saat mayalandırılır.
İç malzeme için peynirler bir kaba alınır biberlerde doğranır karıştırılır.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılır ortası biraz açılır iç harç konur ve kapatılır tepsiye dizilir hafifce poğaçaların üzerine bastırılır.
Üzeri için hamurdan biraz parça kopartılır yuvarlanır ve poğaçanın üzerine artı şeklinde yerleştirilir.
Hazırlanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür 20 dakika tepsi mayası yapılır önceden ısıtılmış 195 dereceli fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder