Arap Kurabiye Tarifi, Arap Kurabiye Nasıl Yapılır


Malzemeler
 2 haşlanmış yumurta sarısı

250 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin

3 yemek kaşığı şeker
3 veya 3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
 Üzeri için
 5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
 Hazırlanışı
 Haşlanmış yumurtanın sarısı ve margarin karıştırma kabına alınır pürüssüz bir kıvam alana kadar karıştırılır.
Un hariç diğer malzemeler eklenir karıştırılır.
Un azar azar eklenir ele yapışmayacak kıvamda yani kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
(Unu dikkatli ekleyin fazla gelip sert bir hamur olmasın)
 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılır yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kurabiyeler pişirilir.
 5 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı kakao bir kaba alınır karıştırılır bir kenarda bekletilir.
 Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca kakaolu karışıma bulanır soğuyunca servis edilir.

Not: Kurabiyeler sıcakken dağılabilir bunun için dikkatli bir şekilde işlem yapın.
Sosyal Ağlarda Paylaş :
Paylaş FB Tweet Paylaş G+ Paylaş Digg
Diğer Tarifler :

0 yorum:

Yorum Gönder