Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı un
8 su bardağı su
1 soğan
1 havuç (rendelenmiş)
Sıvıyağ
1 tavuk bulyon
Tuz
Üzeri için
1 çorba kaşığı tereyağı
Nane,pul biber
Evinizde tavuk suyu varsa yarı yarıya su ile karıştırıp kullana bilirsiniz bulyon kullanmaya gerek kalmaz.
Yapılışı
Tencereye sıvı yağı alıp ince doğranmış soğan eklenir orta ateşte 2 dakika kavrulur.
Ardından un eklenir 1-2 defa da un karıştırılır.
Ayıklanıp yıkanmış mercimek ve rendelenen havuç ilave edilir.
Tavuk suyu veya su eklenir tencerenin kapağı kapağını kapatıp kaynamaya bırakılır.
Çorba kaynadıktan sonra ocak kısığa getirilir ve mercimekler dağılana kadar pişirilir.
Pişince çorba tel süzgeçten geçirilir tektar tencereye alınır ve bir iki taşım kaynatılır.
Tereyağı eritilir nane ve pul biber eklenir çorbanın üzerine gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder